Lierse RSS

LierseRSS

Clubs uit Belgie goed bezig en doen het beter dan Italiaanse clubs

De Belgische clubs zijn momenteel goed bezig in Europa. Met Club Brugge, Genk, AA Gent en Standard Luik hebben ze vier teams die actief zijn op dat front.

De Belgische clubs staan dit seizoen op een zevende plaats bij de UEFA-ranking met een gemiddelde van 5.000 punten. Club Brugge is de beste leerling van de klas met 9.500 punten, dan volgen AA Gent (7.000), KRC Genk (5.000) en Standard (2.000). Daarmee doen de Belgische ploegen beter dan de Italiaanse (4.500), Portugese (4.300) en Franse (4.166).

De nummer één van het moment is… Nederland, met een gemiddeld van 6.400. Ajax is er grote slokop met 11.000. België staat in de totale lijst, gebaseerd op de prestaties van de afgelopen vijf jaar, op een achtste plaats. Nederland is de eerste achtervolger, met 2.550 minder dan de Belgen.

Het bericht Clubs uit Belgie goed bezig en doen het beter dan Italiaanse clubs verscheen eerst op Livestream Vandaag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *