Lierse RSS

LierseRSS

Bondscoach legt uit waarom Verschaeren de voorkeur kreeg op Vanaken

Yari Verschaeren is het talent van Belgie op het middenveld. In de wedstrijd tegen Schotland mocht hij invallen en kreeg hij opvallend de voorkeur boven Hans Vanaken.

Bondscoach Roberto Martinez gaf tekst en uitleg. “Ik volg Yari al meer dan een jaar van heel nabij. We spreken hier over een zeer, zeer getalenteerde speler. Yari is erg jong op het voorplan gekomen. Als je kijkt naar zijn ontwikkeling, dan zie je dat hij zich op elk niveau van de jeugdreeksen snel en goed aanpaste. Ik help Yari zijn pad voort te zetten – na zijn EK met de U21 was de doorstroming naar de A-ploeg alleen maar logisch”, looft hij Verschaeren in Het Laatste Nieuws.

VANAVOND BELGIE – SAN MARINO! KRIJG MAAR LIEFST 10X JE INZET TERUG WANNEER DE BELGEN DIT WINNEN!!

JE HOORT HET GOED!! 10KEER! ONTDEK HET HIER! facebook

Verschaeren is polyvalenter dan Vanaken en kan ook als flankspeler uit de voeten, Vanaken enkel centraal. Hij zit een beetje in dezelfde situatie als Radja Nainggolan, er is niet echt plaats voor hem in het team.

“Als je spreekt over een rol voor negentig minuten staat Hans Vanaken natuurlijk verder dan Yari. Maar daar ging het niet om in Schotland. Ik wou Yari zijn eerste cap gunnen. Vaak is zoiets zeer emotioneel en begrijpt de speler dat hij aan een nieuw hoofdstuk toe is. Vanaken heeft een jaar geleden al zijn eerste cap gekregen van mij. Ik zag de potentie van Vanaken nog voor hij de beste speler in de Belgische competitie is geworden – ik schat Hans heel hoog in. Wél is het zo dat Hans een heel specifieke voetballer is en dat zijn rol zal afhangen van de noden van de ploeg.”

Het bericht Bondscoach legt uit waarom Verschaeren de voorkeur kreeg op Vanaken verscheen eerst op Livestream Vandaag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *